MED BEAUTY SWISS SLOVENIA: Pod gozdom 5, 2000 Maribor

0043 664 45 38 m.seitinger@medbeauty.si

Microneedling

Novi nežni lifting brez skalpela in premora


Microneedling z igličnim valjčkom je najmanj invazivna medicinska metoda za izboljšanje strukture kože. Pri tretmaju iglice prodrejo v povrhnjico in usnjico, kjer povzročijo drobne mikrovbode v kožo. Ta proces spodbuja dejavnike rasti in tvorjenje beljakovin, ki zaznajo poškodbe in zato aktivirajo celjenje oz. regeneracijo, čeprav koža ostane nepoškodovana.

Delovanje microneedling-a

Z needlingom dosežemo 3000-krat višjo vpojnost visoko koncentriranih učinkovin v kožo. Pri celjenju številnih miniaturnih vbodov koža tvori nov kolagen, ki omogoča, da se gubice zgladijo na naraven način.

Microneedling s koktajli učinkovin

Mezoterapija in kolagensko indukcijska terapija sta tretma s takojšnjo in dolgoročno učinkovitostjo. Z igličnim valjčkom kožo preluknjamo, kar odpre kanalčke do dermisa (usnjice). Visoko koncentrirani koktajli učinkovin lahko zdaj prodrejo globoko v kožo in spodbudijo tvorjenje kolagena, elastina in hialuronske kisline. Koža tvori nov visokokakovosten kolagen. Koža je napeta in bolje prekrvavljena. Izboljša se videz kože, ki deluje pomlajeno in sveže. Microneedling je oblika tretmaja za izboljšanje strukture kože pri izraznih linijah in gubicah, širokih porah, čezmerni pigmentaciji, brazgotinah, aknah in strijah.
Tretma obsega čiščenje, piling s sadnimi encimi, needling in individulni koktail učinkovin ter ob koncu hladilno masko. Čas tretmaja je odvisen od indikacij.

 

Indukcija kolagena s celjenjem

Mikroiglice tvorijo drobne kanalčke in mikropoškodbe v srednji plasti kože. Že 1 mm dolge iglice povzročijo reakcijo, ki spodbuja tvorjenje novega kolagena.

  • Tkivo okoli kanalčkov in vse plasti povrhnjice ostanejo nepoškodovani
  • Tvorijo se nova kolagenska vlakna
  • Zmanjša se globina gubic
  • Izboljša se tekstura kože.

 

Vpojnost učinkovin

Klinične študije v Evropi in ZDA so dokazale: sposobnost vpijanja aktivnih sestavin se z microneedlingom zviša za več kot 3000-krat.
Koncentrati – glede na sestavo – kožo naredijo svetlejšo, bolj gladko, bolj žarečo, bolj napeto in nežnejšo!
Certificirane sterilne iglice CE z nanizanimi titanovimi ploščicami s 540 iglicami zagotavljajo tretma, ki je skorajda brez bolečin. En valjček lahko uporabimo in razkužimo do 10-krat.

 

Dokazana učinkovitost:

  • Sproži se tvorjenje lastnega tkiva
  • Zgladijo se gubice
  • Utrdijo se konture obraza
  • Tanka in mehka koža postane napeta in elastična